Entrevista a Montserrat Castellana i Rosell Doctora en Psicologia i Infermera, Directora de la Fundació Elna per a la Diversitat Funcional amb seu a Girona.

Doctora en psicologia, dirigeix la Fundació Elna, amb seu a Girona, que es va posar en marxa l’any 2013 per treballar a favor de les persones de més de setze anys que tenen discapacitat intel·lectual moderada o lleu.

“El discapacitat té dret a la intimitat”

  • “S’està atemptant contra el dret a la informació i educació sexual dels discapacitats intel·lectuals”
  • “Aquest col·lectiu és més vulnerable als abusos sexuals que qualsevol altre de la societat”

Per què una jornada per tractar de la sexualitat d’aquest col·lectiu?

És un tema delicat, que genera controvèrsia però que s’ha de fer visible. El que puc dir amb seguretat és que s’està atemptant contra els drets més bàsics d’aquestes persones, com és el dret a la intimitat i el dret a rebre una educació i una informació sobre la seva sexualitat igual que qualsevol altre ciutadà. I ho sabem perquè hi parlem sovint i una de les coses que hem observat és que aquests nois i noies tenen adolescències, joventuts i adulteses amb les mateixes necessitats afectives i sexuals que tothom. I això, que per a l’equip de la Fundació Elna és una bona notícia, perquè és una oportunitat que els dona la vida de ser feliços en aquest aspecte, encara avui està castrat. Llegiu-ho a :

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/-/1258570-el-discapacitat-te-dret-a-la-intimitat.html?utm_source=botons&utm_medium=com_epanoticies&utm_campaign=whatsapp

Gràcies per la vostra confiança i esperem coneixe’ns ben aviat.

Equip de professionals de la Fundació ELNA per a la diversitat funcional.

Moltes gràcies!!

Share This